by admin

Παξιμαδάκια λαδιού με γκαζόζα

4 from 1 vote

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Υγιεινά, εύκολα, αφράτα, οικονομικά!

Βρήκα αυτή τη συνταγή σε ένα παλιό τετράδιο . Δεν ξέρω για
πιο λόγο κάποια νοικοκυρά αποφάσισε να χρησιμοποιήσει γκαζόζα στα παξιμαδάκια της.
Της έλειπε κάποιο υλικό και σκέφτηκε να το αντικαταστήσει έτσι; Της άρεσε πολύ
η γκαζόζα; Ήταν καινούριο υλικό στην εποχή της και ήθελε απλώς να δοκιμάσει τη
χρήση του στη ζαχαροπλαστική της; Σκέφτηκε ότι οι μπουρμπουλήθρες  της γκαζόζας θα λειτουργούσαν σαν φουσκωτικό
και θα έκαναν πιο αφράτα τα παξιμάδια της; 

Κοντά στην περιοχή μας υπήρχε και υπάρχει εμφιαλωτήριο
αναψυκτικών  και υποθέτω ότι η γκαζόζα
ήταν γνωστή στα μέρη μας από τις πρώτες δεκαετίες του περασμένου αιώνα. Έτσι δεν είναι περίεργο που η συνταγή είναι από αρκετά παλιό τετράδιο.

Είναι πάντως
πραγματικά εντυπωσιακό ότι  ανώνυμες μαγείρισσες
 χωρίς γνώσεις χημείας , χωρίς σπουδές και
πτυχία  δημιουργούσαν πάντα νέες συνταγές
ή «πείραζαν» τις παλιές στις κουζίνες τους και μας παρέδωσαν τόσο πλούτο.

Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com
Κατηγορία: Γλυκά ζύμης

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το cretangastronomy.blogspot.com