79
Υλικά
- φαρίνα 500 γρ
- μαγιά 1 φακ
- ζάχαρη 1 κσ
- αλάτι 0.5 κγ
- ζαχαροβανίλια 1 φακ
Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα να έχουμε!Oι Λουκουμάδες είναι ένα πολύ δημοφιλές γλυκό, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο και τη Νότια Ασία.Παρασκευάζονται από απαλή ζύμη και τηγανίζονται μέσα σε αρκετό καυτό λάδι που πρέπει να είναι καλής ποιότητας, για να έχουν ωραία γεύση. Έχουν σχήμα σφαιρικό ή κρίκου, περιχύνονται με άφθονο αρωματικό μέλι ή σιρόπι και πασπαλίζονται με κανέλλα ή ζάχαρη άχνη και χονδροκομμένη καρυδόψιχα!Ροδοψημένοι, τραγανοί και μελωμένοι είναι λαχταριστοί!Λουκουμάδες τους ονομάζουμε και μάλλον πολύ σωστά, διότι στα Αραβικά ...
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com