67
Υλικά
- χωριάτικο φύλλο 7 φύλλα
- πουρές κολοκύθας 400 γρ
- βούτυρο 0.67 φλ
- μέλι 2 κσ
- σιμιγδάλι 2 κσ
- κανέλα 2 κγ
- σταφίδες μαύρες 3 κσ
- καρύδια 3 κσ
- ζάχαρη άχνη 0.5 φλ
- κανέλα 0.5 κγ
Καλή εβδομάδα φίλοι μας! Σήμερα στον Καναδά γιορτάζεται η Ημέρα Των Ευχαριστιών, όπου η κολοκύθα έχει
"εξέχουσα θέση" στο γιορταστικό τραπέζι, σαν σούπα, συνοδευτικό και
γλυκό.
Όπως έχω ξαναπεί η κολοκύθα ήταν ένα λίγο άγνωστο προϊόν στο σπίτι μας. Στην Αθήνα τουλάχιστον που θυμάμαι εγώ, η κολοκύθα δεν ήτανε τόσο διαδεδομένη όπως τώρα ούτε την έβρισκες στα μαγαζιά σε τέτοια ποικιλία. Αν μας έδινε κανείς κολοκύθα φτιάχναμε γλυκιά κολοκυθόπιτα.
Τα πράγματα βέβαια έχουν αλλάξει και η κολοκύθα έχει γίνει πια αγαπημένο λαχανικό του φθινοπώρου. Στο παρελθόν έχουμε φτιάξει σαλάτα, κέικ και λαζάνια με κολοκύθα, σήμερα έχουμε ένα γλυκό εύκολο και νόστιμο. Το γλάσο κανέλας, κατα γενική ομολογία έκανε τη διαφορά....
"εξέχουσα θέση" στο γιορταστικό τραπέζι, σαν σούπα, συνοδευτικό και
γλυκό.
Όπως έχω ξαναπεί η κολοκύθα ήταν ένα λίγο άγνωστο προϊόν στο σπίτι μας. Στην Αθήνα τουλάχιστον που θυμάμαι εγώ, η κολοκύθα δεν ήτανε τόσο διαδεδομένη όπως τώρα ούτε την έβρισκες στα μαγαζιά σε τέτοια ποικιλία. Αν μας έδινε κανείς κολοκύθα φτιάχναμε γλυκιά κολοκυθόπιτα.
Τα πράγματα βέβαια έχουν αλλάξει και η κολοκύθα έχει γίνει πια αγαπημένο λαχανικό του φθινοπώρου. Στο παρελθόν έχουμε φτιάξει σαλάτα, κέικ και λαζάνια με κολοκύθα, σήμερα έχουμε ένα γλυκό εύκολο και νόστιμο. Το γλάσο κανέλας, κατα γενική ομολογία έκανε τη διαφορά....
Διάβασε τη συνταγή στο cookandfeed.blogspot.com