83
Υλικά
- μαγιά νωπή 50 γρ
- γάλα 125 γρ
- βούτυρο 2 κσ
- άνθος αραβοσίτου 1 φακ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350 γρ
- ζάχαρη 50 γρ
- αυγά 1 τμχ
- εσάνς βανίλιας 0.5 κγ
- αλάτι 0.5 κγ
- πραλίνα φουντουκιού 200 γρ
- φουντούκι 100 γρ
- φουντούκι 100 γρ
- σιρόπι σφένδαμου 2 κσ
- καστανή ζάχαρη 2 κσ
- μαρμελάδα ροδάκινο 2 κσ
- μαρμελάδα πορτοκάλι 2 κσ
Η παρακάτω συνταγή, λοιπόν, βασίζεται στη ζύμη για τα ρολά κανέλας μόνο που όταν την τυλίξετε σε ρολό αντί να την κόψετε σε σαλιγκάρια, την κόβετε κατά μήκος και στριφογυρνάτε τα δύο μέρη ώστε να πάρετε μια πλεξούδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ζύμη για τσουρέκι για να πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα. Όσον αφορά στη γέμιση, χρησιμοποίησα πραλίνα φουντουκιού και ψημένα φουντούκια για έξτρα γεύση.
Διάβασε τη συνταγή στο pastry-tsio.blogspot.com