134
Υλικά
- αλεύρι για τσουρέκια 500 γρ
- γάλα 200 ml
- κρέμα γάλακτος 70 ml
- βούτυρο 100 γρ
- ζάχαρη 100 γρ
- μέλι 2 κσ
- μαγιά νωπή 35 γρ
- αυγά 1 τμχ
- μαχλέπι 2.5 γρ
- κακουλέ 1.5 γρ
- κάρδαμο 1.5 γρ
- τζίντζερ 1 γρ
- βανιλίνη 1 τμχ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- σταφίδες μαύρες 4 κσ
- αυγά 1 τμχ
- ζάχαρη 1 κγ
- γάλα 1 κσ
'Ετσι, λοιπόν, κατέληξα στην σημερινή μου πρόταση για δύο ειδών διαφορετικά τσουρεκάκια... μαφινάκια γεμιστά με μαρμελάδα και τσουρεκοκουλουράκια ή αλλιώς τσουρεκάκια - πλεξιδούλες, μικρά, σχεδόν σαν τα παραδοσιακά κουλουράκια που ετοιμάζονται σε χρόνο ρεκόρ, ζυμώνονται με το μίξερ και τρώνονται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα μια και είναι ... στην κυριολεξία θεϊκά!!! Και φυσικά... δεν είναι μόνον για το Πάσχα!!
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com