Χανιώτικοι λουκουμάδες - οι σιροπιαστοί

Καταχωρήθηκε στις 13/10/13

7 Ψήφοι Ψήφισε

Η Ιωάννα Παντελάκη, φίλη και chef κρητικής κουζίνας, έφερε τα δικά της μυστικά για τέλειους χανιώτικους λουκουμάδες. Έβαλε βρασμένο άμυλο και μέλι στο χυλό, διπλοτηγάνησε τα λουκουμαδάκια για να γίνουν έξτρα τραγανά, τα άφησε να ρουφήξουν το σιρόπι και τα πασπάλισε με καβουρντισμένο σουσάμι. Δείτε στο βίντεο τον ήχο που κάνει ο λουκουμάς όταν τον σπάει και πόσο σιροπιαστός έχει γίνει. Το μεγαλύτερο προσόν για μένα -πέρα από την απαράμιλλη γοητεία της μπουκιάς που γεμίζει γλύκα το στόμα- είναι πως τα λουκουμαδάκια τρώγονται τέλεια και την επόμενη μέρα! Ενώ οι απλοί λουκουμάδες τρώγονται αποκλειστικά και μόνο ζεστοί.

Διάβασε τη συνταγή στο http://www.tastefull.gr

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις



Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!