108
Υλικά
- δαμάσκηνα 1 κιλ
- ακατέργαστη ζάχαρη 2 κσ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κσ
- λοβός βανίλιας 0.5 τμχ
- αλεύρι 1 κσ
- φρέσκο βούτυρο 140 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 180 γρ
- ακατέργαστη ζάχαρη 85 γρ
- νιφάδες βρώμης 60 γρ
Απίθανη δαμασκηνόπιτα με φρέσκα δαμάσκηνα, λίγη ζάχαρη και τριφτή ζύμη (crumble) με νιφάδες βρώμης που είναι από τις πιο νόστιμες ζύμες που κυκλοφορούν. Η εποχή για δαμάσκηνα είναι το φθινόπωρο και για λίγο καιρό ακόμα, οπότε σπεύσατε να την δοκιμάσετε. Σε χώρες όπως η Αγγλία κι η Αυστραλία oι τάρτες με τριφτή ζύμη συνοδεύονται και περιχύνονται με ζεστή κρέμα με βάση το αραβοσιτάλευρο (custard) η οποία πάνω από την δαμασκηνόπιτα « σπάει» την ελαφριά της ξινίλα και μουλιάζει την μπισκοτένια της ζύμη …
Διάβασε τη συνταγή στο www.dailycious.gr