252
Υλικά
- φαρίνα 750 γρ
- χυμός πορτοκαλιού 2 ποτ
- ελαιόλαδο 2 ποτ
- ζάχαρη 2 ποτ
- μπέκιν πάουντερ 1 τμχ
- κανέλα 1 κσ
- γαρύφαλλο 0.5 κσ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- τεντούρα 3 κσ
- κονιάκ 3 κσ
- πετιμέζι 3 κσ
- πορτοκάλια 1 τμχ
Ένα γλυκό που έρχεται από το παρελθόν, φορτωμένο με χιλιάδες αναμνήσεις. Το λέγανε μελαχρινό, λόγω του χρώματος που είχε και φτωχό, επειδή φτιαχνόταν με απλά υλικά, που υπήρχαν σε όλα τα σπίτια. Νηστίσιμο όπως είναι, είχε την τιμητική του στις νηστείες και ειδικά την Σαρακοστή....
Διάβασε τη συνταγή στο faghta-giagias.blogspot.com