67
Υλικά
- φαρίνα 300 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- μαγειρική σόδα 0.5 κγ
- μοσχοκάρυδο 0.125 κγ
- αλάτι -
- μαργαρίνη 130 γρ
- ζάχαρη 180 γρ
- στραγγιστό γιαούρτι 100 γρ
- κουβερτούρα λευκή 50 γρ
- αυγά 2 τμχ
- γάλα 120 γρ
- βανίλια 1 τμχ
- σάλτσα βερίκοκου 12 κγ
Μου αρέσει τόσο πολύ η σος βερίκοκου! Είναι μια εύκολη σος και διατηρείται αρκετές μέρες στο ψυγείο. Την προσθέτω σε γλυκάκια, παγωτά, ακόμη και σε φαγάκια που ζητούν κάτι ανάλογο! Κάτι σαν το πιπέρι με τα λάχανα, που λέει και ο λαός μας. Αυτή την φορά, την έκανα γέμιση για cupcakes, με γιαούρτι και λευκή κουβερτούρα. Πολύ αφράτα κεκάκια, που διατηρούν την υγρασία τους, αλλά και την γεύση του βερίκοκου, που την καταλαβαίνουμε σε κάθε δαγκωνιά. Το τυρογλάσο νομίζω ότι είναι ότι το καλύτερο σαν στόλισμα για αυτά. Αν σας αρέσει όμως το γλάσο βουτύρου, βάλτε αυτό...
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com