67
Υλικά
- βούτυρο 125 γρ
- ζάχαρη 250 γρ
- αυγά 2 τμχ
- κακάο 85 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 215 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- γάλα 250 γρ
- λευκό ξύδι 2 κγ
- εσάνς βανίλιας 0.5 κγ
Devil’s Cake ή αλλιώς το διαβολικά σοκολατένιο κέικ είναι ένα κλασσικό αμερικάνικο γλυκό το οποίο δημιουργήθηκε σαν αντίποδας στο λευκό Angel’s Cake. Σκούρο, σκοτεινό, όπως αρμόζει σε ένα κέικ με τέτοιο όνομα, έχει δυνατή γεύση και συμπαγή και συνάμα ανάλαφρη υφή.
Διάβασε τη συνταγή στο pastry-tsio.blogspot.com