87
Υλικά
- φαρίνα 375 γρ
- ζάχαρη 250 γρ
- μαργαρίνη 180 γρ
- βούτυρο 180 γρ
- αυγά 3 τμχ
- ξινόγαλα 150 γρ
- αριάνι 150 γρ
- κρέμα γάλακτος 70 γρ
- στιγμιαίος καφές 3 κγ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- αλάτι 0.25 κγ
- καστανή ζάχαρη 100 γρ
- στιγμιαίος καφές 1 κσ
- κανέλα 1 κγ
- κακάο 1 κγ
- καρύδια 25 γρ
- σταφίδες μαύρες 25 γρ
- κονιάκ 2 σφην
Για το κέικ 375 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 250 γρ. ζάχαρη 180 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου 3 αυγά 150 γρ. ξινόγαλα (αριάνι) 70 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά 3 κ.γ. στιγμιαίο καφέ, διαλυμένα σε 2 κ.σ. καυτό νερό 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια 1/4 κ.γ. αλάτι Για τη γέμιση 100 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ (σε σκόνη) 1 κ.γ. κανέλα 1 κ.γ. κακάο 25 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα 25 γρ. σταφίδες μαύρες 2 σφηνάκια κονιάκ
Διάβασε τη συνταγή στο www.easykuzina.gr