96
Υλικά
- βούτυρο αγελάδος 150 γρ
- ζάχαρη 250 γρ
- αυγά 3 τμχ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350 γρ
- μπέκιν πάουντερ 3 κγ
- βανίλια 1 τμχ
- γάλα 250 ml
- κακάο 20 γρ
- φουντούκι 130 γρ
- καστανή ζάχαρη 110 γρ
- κρέμα γάλακτος 200 ml
- κουβερτούρα 125 γρ
- σοκολάτα 85 γρ
Για τους λάτρεις της σοκολάτας και του φουντουκιού.
Λίγα μυστικά ακόμα:Μπορούμε να κρατήσουμε μερικά απο τα καραμελωμένα φουντούκια και να γαρνίρουμε στο τέλος το κέικ μας.Το γλάσσο μπορούμε να το κάνουμε και μόνο με κουβερτούρα απλά η ποσότητα να είναι η ίδια,ή να το παραλείψουμε αν δεν μας αρέσει.
Αν θέλουμε να νιώθουμε έντονα την γεύση του φουντούκιου τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια με το χέρι ή κάποιο γουδί.
Λίγα μυστικά ακόμα:Μπορούμε να κρατήσουμε μερικά απο τα καραμελωμένα φουντούκια και να γαρνίρουμε στο τέλος το κέικ μας.Το γλάσσο μπορούμε να το κάνουμε και μόνο με κουβερτούρα απλά η ποσότητα να είναι η ίδια,ή να το παραλείψουμε αν δεν μας αρέσει.
Αν θέλουμε να νιώθουμε έντονα την γεύση του φουντούκιου τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια με το χέρι ή κάποιο γουδί.
Διάβασε τη συνταγή στο cookpad.com