210
Υλικά
- αυγά 4 τμχ
- ζάχαρη 2 φλ
- γάλα φρέσκο 1.25 φλ
- χυμός πορτοκαλιού 0.5 φλ
- βούτυρο 0.5 φλ
- ηλιέλαιο 0.5 φλ
- κανέλα 0.5 κγ
- γαρύφαλλο 0.5 κγ
- μπέκιν πάουντερ 3 κγ
- μαγειρική σόδα 0.5 κγ
- Grand Marnier 0.5 φλ
- κονιάκ 0.5 φλ
- κουαντρό 0.5 φλ
- καρύδια 1.5 φλ
- καρύδια 0.5 φλ
- πορτοκάλι 1 τμχ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
Yπέροχα αρωματισμένο κέικ με διακριτική γεύση κανέλλας και πορτοκαλιού. Το καρύδι σε μορφή σκόνης ενσωματώνεται απαλά στη ζύμη και της δίνει τη γεύση του ενώ τα χοντροκομμένα καρύδια δίνουν αυτήν την τραγανή υφή που το απογειώνει. Υλικά 4 αυγά 2 φλιτζάνια γλυκαντικό Natreen (ή ίδια ποσότητα κρυσταλλικής ζάχαρης) 1 1/4 φλιτζάνι γάλα φρέσκο ½ φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού ½ φλιτζάνι βούτυρο ½ φλιτζάνι ηλιέλαιο ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη ½ κουταλάκι ...
Διάβασε τη συνταγή στο delicieuses.forumgreek.com