151
Υλικά
- ινδοκάρυδο 100 γρ
- φαρίνα 450 γρ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- ελαιόλαδο 150 γρ
- χυμός πορτοκαλιού 200 γρ
- σόδα αναψυκτικό 200 γρ
- καστανή ζάχαρη 100 γρ
- μέλι 4 κσ
- μαστίχα Χίου 3 κόκκοι
- ζάχαρη 0.5 κγ
- ελαιόλαδο 1 κσ
- ινδοκάρυδο 1 κσ
- σιρόπι 3 κσ
- ινδοκάρυδο 2 κσ
Αυτό όμως το κέικ είναι εξαιρετικό, αν και νηστίσιμο. Το ελαιόλαδο, ο χυμός πορτοκαλιού και το αναψυκτικό τύπου σόδας το κάνουν πολύ αφράτο και μαλακό. Παραμένει ζουμερό ακόμα και τις επόμενες ημέρες! Αν δεν αγαπάμε το ιδιαίτερα γλυκά κέικ και δεν χρησιμοποιήσουμε ζάχαρη αλλά προτιμήσουμε το μέλι, θα γίνει γευστικότατο και θα τρώγεται ευχάριστα. Το άρωμα της μαστίχας του ταιριάζει πάρα πολύ. Δοκιμάστε το και θα το αγαπήσετε!
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com