61
Υλικά
- στραγγιστό γιαούρτι 200 γρ
- ελαιόλαδο 80 γρ
- ζάχαρη 210 γρ
- χυμός πορτοκαλιού 1 τμχ
- αυγά 2 τμχ
- αλεύρι 200 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- αλάτι 1 τσιμπ
- κρέμα γάλακτος 200 γρ
- ζάχαρη άχνη 1 κσ
- χυμός λεμονιού 100 γρ
- ξύσμα λεμονιού -
- ζάχαρη 150 γρ
- αυγά 3 τμχ
- βούτυρο 40 γρ
Lemon Curd ή κρέμα λεμονιού. Γευστική, απαλή και με λεία υφή. Με έντονο το άρωμα του λεμονιού ή του λάιμ. Γίνεται με ολόκληρα τα αυγά ή με μόνο τους κρόκους, χυμό και ξύσμα λεμονιού και ελάχιστο βούτυρο για πιο βελούδινη υφή. Συχνά αντικαθιστά, σε πολλά γλυκά, την κρέμα ζαχαροπλαστικής.Εδώ χρησιμοποιήθηκε μαζί με τη σαντιγύ για να γεμίσει νόστιμα, μικρά, ατομικά κέικ με εορταστική άποψη και ρομαντικό στυλ.Δικά σας!εργασία: 1h:00′χρόνος: 1h:40′δύσκολο...
Διάβασε τη συνταγή στο www.kitchenstori.es