37
Υλικά
- αυγά 4 τμχ
- ζάχαρη 250 γρ
- βούτυρο 200 γρ
- φαρίνα 300 γρ
- λεμόνι 2 τμχ
- χυμός λεμονιού 90 ml
- λοβός βανίλιας σπόροι/ος
- παπαρουνόσπορος 4 κσ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- ζάχαρη άχνη 150 γρ
- χυμός λεμονιού 3 κσ
Σχεδόν όλα τα blog μαγειρικής έχουν και μια συνταγή για κέικ λεμονιού. Είπα και εγώ να ξεκινήσω νωρίς και να αναρτήσω την πρώτη συνταγή για κέικ λεμονιού. Με μια μικρή προσθήκη όμως, παπαρουνόσπορο. Δεν έχει πολλά χρόνια που δοκίμασα πρώτη φορά παπαρουνόσπορο. Μου άρεσαν αυτοί οι μικροί σπόροι και είπα να δοκιμάσω μια συνταγή χωρίς να γνωρίζω τη γεύση τους.
Και μόνο καλλιτεχνικά να το δει κανείς, αυτά τα μικροσκοπικά μπλε πουά δίνουν άλλη διάσταση σε ένα απλό κίτρινο κέικ. Έχουν μια πικάντικη λίγο πιπεράτη γεύση που δεν την αντιλαμβάνεσαι αμέσως, αλλά όσο περνάει η ώρα γίνεται πιο έντονη.
Και μόνο καλλιτεχνικά να το δει κανείς, αυτά τα μικροσκοπικά μπλε πουά δίνουν άλλη διάσταση σε ένα απλό κίτρινο κέικ. Έχουν μια πικάντικη λίγο πιπεράτη γεύση που δεν την αντιλαμβάνεσαι αμέσως, αλλά όσο περνάει η ώρα γίνεται πιο έντονη.
Διάβασε τη συνταγή στο mookiesbaker.blogspot.gr