80
Υλικά
- κουβερτούρα 175 γρ
- βούτυρο αγελάδος 160 γρ
- αλεύρι 160 γρ
- αυγά 6 τμχ
- ζάχαρη 140 γρ
- κουβερτούρα 290 γρ
- ζάχαρη 230 γρ
- μαρμελάδα βερίκοκο 500 γρ
Πρόκειται για ένα Βιεννέζικη σοκολατένια τούρτα με μαρμελάδα βερύκοκο, εμπνευστής της οποίου ήταν ένας 16χρονος μαθητευόμενος ζαχαροπλάστης, ονόματι Φράνς Ζάχερ, ο οποίος δούλευε στην κουζίνα του Πρίγκιπα Μέτερνιχ. Όταν ο Μέτερνιχ ζήτησε ένα επιδόρπιο για να εντυπωσιάσει τους προσκεκλημένους του, ο Φράνς ανήλθε στο ύψος των περιστάσεωνμε αυτή την σοκολατένια τούρτα. Τη συνταγή τελειοποίησε ο γιος του Έντουαρτ όσο μαθήτευε στο ζαχαροπλαστείο Demel και εκεί ήταν που το πρωτοδοκίμασαν οι Βιεννέζοι. Το 1876 ίδρυσε το ξενοδοχείο Sacher , παίρνοντας μαζί και τη συνταγή του....
Διάβασε τη συνταγή στο www.yumyum.gr