69
Υλικά
- αμύγδαλα 320 γρ
- πορτοκάλια 2 τμχ
- αυγά 6 τμχ
- εκχύλισμα βανίλιας 2 κγ
- ζάχαρη 220 γρ
- κακάο 60 γρ
- κουβερτούρα 80 γρ
- αλάτι 1 κγ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- μαγειρική σόδα 0.5 κγ
Πρόκειται για ένα πολύ – πολύ νόστιμο κεικ αμυγδάλου χωρίς γλουτένη. Το βασικό του υλικό που είναι το αμύγδαλο θα πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο νόστιμο. Επιπλέον, επειδή τα πορτοκάλια χρησιμοποιούνται ολόκληρα, είναι προτιμότερο να είναι βιολογικά αν υπάρχει η αυτή δυνατότητα. Τέλος το κέικ αυτό είναι στιβαρό και ζουμερό σαν να είναι σιροπιασμένο. Το πορτοκάλι δίνει απλόχερα την υγρασία του και το κρατάει φρέσκο ακόμα και μετά από 3-4 μέρες!
Διάβασε τη συνταγή στο laxtaristessyntages.blogspot.com