45
Υλικά
- πορτοκάλια 4 τμχ
- βανίλια 1 φακ
- αυγά 4 τμχ
- μπέκιν πάουντερ 1 κφτ κγ
- φαρίνα 500 γρ
Καβουρδισμένο Σουσάμι, μυρωδιά και γεύση μοναδική και ίσως ο μόνος που δεν μπορεί να του ευχαριστηθεί, είναι όποιος δεν αγαπά τα ζεστά κουλούρια Θεσσαλονίκης. Υπάρχει άραγε κάποιος εκεί έξω; Ενδεχομένως και ναι, μιας και τα γούστα πάντα ποικίλουν. Προσωπικά όμως αγαπώ πολύ το καβουρδισμένο ή ψητό σουσάμι. Και καθώς ένα μισο-κιλάκι έφτασε στα χέρια μου, ενώ ετοιμαζόμουνα να κάνω ένα κέικ πορτοκαλιού, σκέφτηκα να το συμπεριλάβω στα υλικά μου. Μισό φλιτζάνι λοιπόν μπήκε σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς καθόλου λιπαρή ουσία και καβουρδίστηκε μέχρι που μοσχομύρισε και πήρε χρώμα. Κατόπιν το άφησα στην άκρη να κρυώσει λίγο και προχώρησα για την παρασκευή του κέικ μου, στα...
Διάβασε τη συνταγή στο aromavanillias.blogspot.com