105
Υλικά
- γάλα 80 γρ
- μαγιά μπύρας 9 γρ
- μαγιά νωπή 25 γρ
- αυγά 1 τμχ
- ζάχαρη 20 γρ
- αλεύρι σκληρό 130 γρ
- αλεύρι σκληρό 620 γρ
- ζάχαρη 180 γρ
- κανέλα 1 κγ
- καρδάμωμο 1 κγ
- γάλα 200 γρ
- αυγά 1 τμχ
- βούτυρο 250 γρ
- αλάτι 5 γρ
- σταφίδες 160 γρ
- αμύγδαλα 100 γρ
- κόντιτα 40 γρ
- τζίντζερ 40 γρ
- ξερά βερίκοκα 80 γρ
- ρούμι 2 κσ
- αμυγδαλόπαστα 600 γρ
- βούτυρο 50 γρ
- ζάχαρη άχνη 3 κσ
Το στόλεν είναι ένα γλυκό μπρ ιός που είναι αρωματισμένο με μπαχαρικά και περιέχει αποξηρα μένα φρούτα (καντίτι, τζίντζε ρ, σταφίδες , β ερύκοκα), ολόκληρα αμύγδαλα και συνήθως και ένα κομμάτι μαρτζιπάν, ενώ είναι καλυμμ ένο από ένα σύννεφο άχνης . Ε χει την ευκολία ότι μπορεί να παρασκευαστεί ακόμη και απο τις αρχές Δεκεμβρίου και να καταναλωθεί τα Χριστούγεννα.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com