119
Υλικά
- βούτυρο αγελάδος 80 γρ
- ελαιόλαδο 100 γρ
- ζάχαρη 0.5 φλ
- στέβια 0.5 φλ
- ανθόμελο 1 φλ
- σταφίδες μαύρες 1 φλ
- σταφίδες 1 φλ
- μήλα 60 γρ
- μήλα 1 τμχ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- αυγά 3 τμχ
- μείγμα μπαχαρικών 1.5 κγ
- τζίντζερ 0.5 κγ
- στραγγιστό γιαούρτι 200 γρ
- φαρίνα 500 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1.5 κγ
- λικέρ κανέλας 1 ποτ κρασ
- λικέρ κανέλας 2 κσ
- κανέλα 0.5 κγ
- ζάχαρη άχνη 0.67 φλ
Κοιτάω, αγγίζω, μυρίζω και σκέφτομαι τι θα μπορούσα να φτιάξω για την οικογένεια με την πρώτη ύλη που έχω εμπρός μου.
Φαντάζομαι πως λίγο-πολύ όλες οι νοικοκυρές και καλό μαγείρισσες (και μάγειροι βεβαίως) τα ίδια σκέφτονται, οπότε και δεν "κομίζω γλαύκας εις Αθήνα" όπως λέει και η γνωστή έκφραση, αλλά "κομίζω" σίγουρα ένα απίστευτα μυρωδάτο και αφράτο κέικ εποχής.
Φαντάζομαι πως λίγο-πολύ όλες οι νοικοκυρές και καλό μαγείρισσες (και μάγειροι βεβαίως) τα ίδια σκέφτονται, οπότε και δεν "κομίζω γλαύκας εις Αθήνα" όπως λέει και η γνωστή έκφραση, αλλά "κομίζω" σίγουρα ένα απίστευτα μυρωδάτο και αφράτο κέικ εποχής.
Διάβασε τη συνταγή στο aromavanillias.blogspot.com