116
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 200 γρ
- κιμάς αρνίσιος 200 γρ
- κιμάς χοιρινός 200 γρ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- αυγά 2 τμχ
- μαϊντανός 1 φλ
- σκόρδο 2 σκελ
- φρυγανιά 150 γρ
- ελαιόλαδο 1 κγ
- δυόσμος 1 κσ
- κύμινο 4 κγ
- αλεύρι 2 φλ
- ελαιόλαδο 500 ml
- κρεμμύδια 1 τμχ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- ντομάτα 750 γρ
- ζάχαρη 1 πρέζα/ες
- κύμινο 1 κσ
- μπούκοβο 1 κσ
- πατάτες 1 τμχ
- βούτυρο 25 τμχ
- γάλα 50 τμχ
Τα αφράτα & μικρούτσικα Σμυρνέικα σουτζουκάκια που σας προτείνω περιέργως δεν έφτασαν ως συνταγή στα χέρια μου απ’ τη γνωστή Σμυρνιά γιαγιά μου, Ναυσικά. Ομολογώ ότι δεν μπορώ ν’ ανακαλέσω γευστικές μνήμες απ’ αυτά ως πιτσιρικάς, όπως έχω κάνει για άλλες υπέροχες, αυθεντικά Σμυρνέικες γεύσεις, για τις οποίες έχω γράψει εξαιρετικά δημοφιλείς συνταγές στο Cucina Caruso.
Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν κάναμε σουτζουκάκια στο πατρικό μου σπίτι, αλλά απλά ότι εγώ δεν τα θυμάμαι. Ού γαρ έρχεται μόνον κι’ είχα και γεννέθλια χτες!
Έτσι λοιπόν, δεν έχω ανατρέξει στην οικογενειακή συνταγή για να τα παρουσιάσω εδώ.
Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν κάναμε σουτζουκάκια στο πατρικό μου σπίτι, αλλά απλά ότι εγώ δεν τα θυμάμαι. Ού γαρ έρχεται μόνον κι’ είχα και γεννέθλια χτες!
Έτσι λοιπόν, δεν έχω ανατρέξει στην οικογενειακή συνταγή για να τα παρουσιάσω εδώ.
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr