260
Υλικά
- κουνέλι 1.5 κιλ
- κρεμμύδια 1.5 κιλ
- ελαιόλαδο 1 κούπα/ες
- ξύδι βαλσαμικό 0.25 κούπα/ες
- ξύδι από κρασί 0.25 κούπα/ες
- λευκό κρασί 0.5 κούπα/ες
- ρακή-τσικουδιά 0.5 κούπα/ες
- δαφνόφυλλα 3 φύλλα
Ηρακλειώτικη λοιπόν , κρητική συνταγή, η πρώτη του αφιερώματος. Με ένα κρέας που σε όλη την Κρήτη αγαπούμε πολύ, όσο πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Στιφάδο με κουνέλι ! Όπως έχω αναφέρει στην σχετική ανάρτηση, το αυθεντικό κρητικό στιφάδο δεν περιέχει ντομάτα. Είναι «λευκό». Οι παλιές μαγείρισσες ακόμη και τώρα, δεν βάζουν φρέσκια ντομάτα στο στιφάδο. Πελτέ ή σπιτική σάλτσα όταν το φτιάχνουν κόκκινο ή τίποτα όταν το φτιάχνουν «λευκό».
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr