139
Υλικά
- βοδινό 1 κιλ
- βούτυρο 2 κσ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- αλάτι -
- καρότο 2 τμχ
- σέλινο 2 κλων
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- δεντρολίβανο 1 κλων
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- μαύρο πιπέρι 5 κόκκοι
- μπαχάρι 3 κόκκοι
- κεδροκούκουτσα 3 -
- κανέλα 1 ξύλο/α
- κόκκινο κρασί 1 λτ
Το brasato al barolo (μπραζάτο αλ μπαρόλο), είναι μια απο τις πιο χαρακτηριστικές παραδοσιακές συνταγές της περιοχής του Πιεμόντε (Τορίνο). Ενα υπέροχο γκουρμέ πιάτο, που συνήθως πρωταγωνιστεί στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, αλλά δεν λείπει και απο κανένα γιορτινό τραπέζι των πιεμοντέζων. Συνδυάζει δυο τοπικά προϊόντα που χαίρουν παγκόσμιας φήμης και εκτίμησης, το βοδινό του Πιεμόντε και το κόκκινο κρασί Barolo.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com