71
Υλικά
- ελαιόλαδο 4 κσ
- μοσχάρι ελιά 1 κιλ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- σκόρδο 4 σκελ
- πιπεριές τσίλι 3 τμχ
- πάπρικα γλυκιά 1.5 κγ
- καπνιστή πάπρικα 1 κγ
- τσίλι 2 κγ
- κύμινο 2 κγ
- μπαχάρι 2 κγ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- ρίγανη 1 κσ
- ντοματοπελτές 1 κσ
- κονκασέ 800 γρ
- αλάτι -
- καστανή ζάχαρη 1 κσ
- κόκκινα φασόλια 1 κονσέρβα
- κόλιανδρο 1 χούφτ
- μαϊντανός 1 χούφτ
- ρύζι -
- sour cream -
- λάϊμ 1 τμχ
- αβοκάντο 2 τμχ
Πρόκειται για ένα αμερικανικής προέλευσης πιάτο το οποίο λανθασμένα θεωρείται μεξικανικό. Έχει βέβαια τις βάσεις του στην μεξικανική κουζίνα όπου οι πιπεριές τσίλι παίζουν κυρίαρχο ρόλο αλλά είναι ένα πιάτο που πρωτομαγειρεύτηκε από τους αμερικανούς επoίκους στα νοτιοδυτικά των Ηνωμένων Πολιτειών....
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com