109
Υλικά
- κρεμμύδια 1.5 κιλ
- πιπεριές κόκκινες 1 τμχ
- πιπεριές πράσινες 1 τμχ
- πράσα 0.5 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- ντοματοπελτές 1 κσ
- ελαιόλαδο 1 φλιτζανάκι
- πετιμέζι ροδιού 5 κσ
- πάπρικα 0.5 κγ
- μαύρο πιπέρι -
- αλάτι -
- κιμάς μοσχαρίσιος 700 γρ
- πάπρικα γλυκιά 1 κγ
- κύμινο 0.5 κγ
- τσιμένι 0.33 κγ
- πιπέρι -
- αλάτι 1 κγ
- κρέμα γάλακτος 2 κσ
Το soğan kebabi ειναι παραδοσιακη σπεσιαλιτε της επαρχιας (και της πολης) Gaziandep, που βρισκεται στην νοτιο-ανατολικη Τουρκια. Προκεται για κρεμμυδια "γεμιστα" με κεφτεδακια, που ψηνονται στον φουρνο μεσα σε νοστιμη σαλτσουλα. Αν και οι τουρκοι συνηθως προτιμουν το αρνισιο κρεας, για το συγκεκριμενο πιατο προτεινουν τον μοσχαρισιο απαχο κιμα. Τα κρεμμυδια διαλεγονται μεσαιου μεγεθους και κατα προτιμηση στρογγυλα και ομοιομορφα, ενω δεν καθαριζονται τελειως απο την εξωτερικη τους, σκουροχρωμη φλουδα....
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com