177
Υλικά
- μοσχάρι 1 κιλ
- βοδινό 1 κιλ
- κρεμμύδια 8 τμχ
- κολοκύθια 8 τμχ
- ντομάτα 3 τμχ
- ελαιόλαδο 1 κούπα/ες
- κόκκινο κρασί 0.5 κούπα/ες
- ροζέ κρασί 0.5 κούπα/ες
- ξύδι από κρασί 2 κσ
- σκόρδο 4 σκελ
- δαφνόφυλλα 3 φύλλα
Με κολοκυθάκια και φρέσκια ντομάτα… Το στιφάδο θεωρείται – και είναι εδώ που τα λέμε- βαρύ φαγητό. Εμείς εδώ στην Κρήτη, έχουμε ένα πιο ελαφρύ στιφάδο για την εποχή. Το φτιάχνουμε τις περισσότερες φορές με βοδινό ή με μοσχάρι, αλλά δεν είναι άσχημο και με χοιρινό ή κουνέλι. Οι μυρωδιές του κλασικού μας στιφάδου διατηρούνται, αλλά λιγοστεύουμε τα κρεμμύδια και στη θέση τους προσθέτουμε κολοκύθια!
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com