by admin

Μενούζα: το ατομικό κοκορετσάκι

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Μενούζες έφτιαχναν στην Κρήτη σε κάθε περίπτωση που απαιτούσε σφάξιμο πολλών ζώων. Σύμφωνα με τους Ν. και Μ. Ψιλάκη , με τα εντόσθια από τα σφάγια που ετοίμαζαν για γάμους , και πανηγύρια (όχι μόνο το Πάσχα δηλαδή) ετοίμαζαν τις μενούζες (η αναφορά γίνεται στο βιβλίο τους Κρητική Κουζίνα). Εγώ έφτιαξα μία όλη κι όλη, με τα περισσεύματα από τα εντόσθια που χρησιμοποίησα για τους τζιγεροσαρμάδες της Στέλλας Σπανού. Κράτησα και λίγα από τα εντεράκια της μαγειρίτσας και νάτην η μενούζα μου. Σε κάθε περίπτωση είναι πιο εύκολο να τις φτιάξουμε απ’ ότι το κοκορέτσι. Εξάλλου δεν είναι πάντα πολυάριθμες οι παρέες...
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com
Κατηγορία: Κρέατα
Περισσότερες συνταγές: κοκορέτσι
Τοπική: Κρητική

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το cretangastronomy.blogspot.com