48
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 0.5 κιλ
- κιμάς χοιρινός 0.5 κιλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- φρυγανιά 2 κσ
- ρίγανη 0.5 κσ
- δυόσμος 2 κσ
- γάλα 1 σφην
- αυγά 1 τμχ
- αλάτι 1.5 κγ
- πιπέρι 0.33 κγ
- μπούκοβο 0.33 κγ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- ντομάτα 4 τμχ
- ντοματοπελτές 2 κσ
- κόκκινο κρασί 0.25 ποτ
- πιπεριές πράσινες 2 τμχ
- πιπεριές κόκκινες 2 τμχ
- καυτερές πιπεριές 1 τμχ
- μαϊντανός 0.5 φλ
- σκόρδο 1 σκελ
- ζάχαρη 0.5 κγ
- ρίγανη 1 κγ
Υλικά συνταγής
για τα μπιφτέκια
1 κιλό κιμάς ανάμεικτος (μοσχάρι και χοιρινό)
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
½ κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
2 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
1 σφηνοπότηρο γάλα
1 αυγό
1½ κ.γ. αλάτι
⅓ κ.γ. πιπέρι ή μπούκοβο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
για τη σάλτσα
4 ντομάτες ώριμες στον τρίφτη
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
¼ ποτηρι κρασί κόκκινο
2 πιπεριές πράσινες σε φέτες
2 πιπεριές κόκκινες
1 καυτερή πιπεριά
½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
½ κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. ρίγανη
αλάτι
Διάβασε τη συνταγή στο www.cooklos.gr