by admin

Ουγγρικό γκούλας

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Όταν σκεφτόμουν το γκούλας πάντα στο μυαλό μου ερχόταν ένα θερμαντικό πιάτο, χορταστική που, χωρίς να είναι σούπα, ωστόσο είχε αρκετή σάλτσα τόση που στα μάτια μου έμοιαζε με σούπα. Για την ακρίβεια είναι ένα πιάτο ανάμεσα σε σούπα και κρέας βραστό με αρκετό ζουμάκι. Κι αν ρωτήσεις έναν Ούγγρο, θα σου πει ότι είναι ένα ζουμερό στιφάδο.
Οι Ούγγροι φτιάχνουν γκούλας με πολλές παραλλαγές αλλά πάντα με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή, ανάλογα με το τί αντέχει ο κάθε ένας) που του χαρίζει έξτρα νοστιμιά. Συχνά περιέχει μικρά ζυμαρικά που λέγονται csipetke. Στη Βουδαπέστη υπάρχουν σχολές μαγειρικής που κάνουν, για τους τουρίστες, ιστορικές γαστρονομικές αναδρομές δείχνοντας πώς μαγειρεύονται ουγγρικά φαγητά και, ανάμεσά τους, το γκούλας. Στην Ουγγαρία, ο επισκέπτης θα βρει γκούλας παντού, από το πιο μικρό καφέ-εστιατόρια μέχρι το πιο πολυτελές εστιατόριο.
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com
Κατηγορία: Κρέατα

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το tantekiki.blogspot.com