ΠΑΝΤΣΕΤΑ ΤΕΡΙΓΙΑΚΙ για τους QUANTI MODI DI FARE E RIFARE // PANCETTA DI MAIALE TERIYAKI per i QUANTI MODI DI FARE E RIFARE

Καταχωρήθηκε στις 27/12/19

1 Ψήφοι Ψήφισε

συνεχίζουμε την περιήγηση μας στην γιαπωνέζικη κουζίνα, με ένα μεζεδάκι σούπερ : Buta no bara niku teri-yaki που σημαίνει τραγανή παντσετούλα στο τηγάνι, γλασαρισμένη με την μέθοδο τεριγιάκι.Ο όρος τεριγιάκι 照り焼きστην ιαπωνική κουζίνα, σημαίνει ψάρι ή κρέας βρασμένο ή ψημένο και γλασαρισμένο έπειτα με μια σος, που έχει ως βασικά συστατικά ένα αλκοολούχο ποτό (σάκε ή μιρίν), σάλτσα σόγιας και ζάχαρη. Το τεριγίακι υπάρχει και έτοιμο ως σάλτσα, στην συνταγή μας όμως θα το φτιάξουμε μόνοι μας. Τα υλικά της συνταγής δεν είναι δύσκολο να βρεθούν και στην Ελλάδα, το πιο εξωτικό από αυτά είναι η σάλτσα στρειδιών (oyster sauce), η οποία υπάρχει όμως σε σούπερ μάρκετ που έχουν προϊόντα ανατολίτικης κουζίνας.

Διάβασε τη συνταγή στο https://illaboratoriodimmskg.blogspot.com

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις



Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!