60
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 0.75 κιλ
- αυγά 1 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- μαϊντανός 4 κλων
- σκόρδο 3 σκελ
- κύμινο 1 κγ
- ρίγανη 1 κγ
- πατέ ελιάς 2 κγ
- μπαχάρι 0.25 κγ
- λάδι 1 κσ
- ξύδι 1 κσ
- γάλα 1 κσ
- κόκκινο κρασί 0.5 φλιτζανάκι
- κονκασέ 1 κουτί
- κόκκινο κρασί 0.5 φλιτζανάκι
- ελαιόλαδο 1 φλιτζανάκι
- ντοματοπελτές 1 κγ
- ζάχαρη 1 κγ
- σκόρδο 2 σκελ
- πατάτες 8 τμχ
Τα σουτζουκάκια είναι αγαπημένο φαγάκι για τους περισσότερους πιστεύω.Δεν έχω ιδέα ποια είναι τα αυθεντικά σμυρναϊκά και μεταξύ μας δεν με απασχολεί καθόλου.Θεωρώ ότι 2 υλικά τα χαρακτηρίζουν, το κύμινο και το σκορδάκι, και αυτά δεν παραλείπω ποτέ από τα σουτζουκάκια μου.Αυτή τη φορά τα μαγείρεψα στον φούρνο με πατατούλες, ιδέα που προέκυψε φυσικά από την γνωστή τεμπελιά μου, έτσι ώστε να μην χρειάζεται μετά να φτιάξω κάποιο συνοδευτικό, πουρέ, ρύζι ή πατάτες.
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com