64
Υλικά
- λουκάνικα 800 γρ
- πιπεριές κέρατο 500 γρ
- ελαιόλαδο 0.25 φλ
- σάλτσα ντομάτας 1 φλ
- σάλτσα λαχανικών 2 κσ
- αλάτι -
- μαύρο πιπέρι -
- ρίγανη -
Το σπετζοφάι (ή αλλιώς σπεντζοφάι ή σπετσοφάι) είναι παραδοσιακό, πικάντικο φαγητό της ιταλικής και Ελληνικής κουζίνας από τηγανισμένα λουκάνικα με σάλτσα από πιπεριές και ντομάτα. Χαρακτηριστικές είναι οι μακριές, γλυκιές πιπεριές και οι έντονες γεύσεις που έχουν τα χωριάτικα λουκάνικα, τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως. Στην Ελλάδα είναι γνωστά το σπετζοφάι Πηλίου και το σπετζοφάι με φασόλια γίγαντες.
Διάβασε τη συνταγή στο thegastrin.blogspot.com