79
Υλικά
- πιπεριές κόκκινες 4 τμχ
- πιπεριές πράσινες 4 τμχ
- κιμάς μοσχαρίσιος 1 κιλ
- χωριάτικα λουκάνικα 300 γρ
- φρυγανιά 350 γρ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- μαϊντανός 3 κσ
- αλάτι 1 κγ
- πιπέρι 1 κγ
- ρίγανη 1 κγ
- μουστάρδα σε σκόνη 1 κγ
- ελαιόλαδο 0.5 φλ
- σόδα αναψυκτικό 0.5 φλ
- χυμός ντομάτας 600 γρ
- ντομάτα 600 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- πράσα 1 τμχ
- ντομάτα 1 τμχ
- καρότο 1 τμχ
- κόκκινο κρασί 150 ml
- πάπρικα γλυκιά 1 κγ
- κουρκουμάς 0.5 κγ
- ρίγανη 0.5 κγ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- ζάχαρη 1 κγ
- ελαιόλαδο 6 κσ
Για σήμερα, λοιπόν, μετά τη νοσταλγική, νοερή βόλτα στο Πήλιο ένα πιάτο ...σχεδόν πηλειορίτικο. Μια συνταγή που περίμενε υπομονετικά να έρθει η σειρά της για να σας ...συναντήσει!! Το σημερινό "σπετζοφάι" δεν προτίθεται να ...προσβάλει το υπέροχο, παραδοσιακό πιάτο αλλά να προτείνει μια παραλλαγή του, που είναι εξίσου νόστιμη αν και λίγο πιο ...ελαφριά και πιο προσιτή ακόμα και σ' αυτούς που δεν αγαπούν τα λουκάνικα! Αυτοί είναι και οι λόγοι της ύπαρξής της!!!
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com