99
Υλικά
- καρότο 2 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σέλερι 1 κλων
- κόλιανδρο 1 ματσ.
- αρνί 800 γρ
- ξερά δαμάσκηνα 250 γρ
- αμύγδαλα 70 γρ
- κανέλα 1 τμχ
- σαφράν 1 φακ
- σκόρδο 2 σκελ
- πιπερόριζα 30 γρ
- τζίντζερ 1 κγ
- κουρκουμάς 1 κγ
- ελαιόλαδο 1 κσ
- μέλι 40 γρ
- χυμός πορτοκαλιού 100 ml
- κρεμμύδια 200 γρ
- κους κους 280 γρ
- φρέσκο βούτυρο 20 γρ
- καυτερές πιπεριές 1 τσιμπ
- κάρδαμο 1 τσιμπ
- κύμινο 1 τσιμπ
- αστεροειδής γλυκάνισος 1 τμχ
- σπόροι άνηθου 2 γρ
- κανέλα 1 τμχ
- μαϊντανός 1 ματσ.
- λεμόνι 1 τμχ
Το σημερινό είναι ένα πιάτο αραβικής προέλευσης, πολύ διαδεδομένο στη Βόρεια Αφρική και ιδιαίτερα στο Μαρόκο. Χρώματα, μυρωδιές και γεύσεις από την ίδια “λίμνη” στην οποία ζουμε και εμείς, τη Μεσόγειο, και ας είναι από κουζίνες της “άλλης μεριάς της”.
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr