410
Υλικά
- αγριογούρουνο 3 κιλ
- σέλερι 2 τμχ
- καρότο 2 τμχ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- κρεμμυδάκια στιφάδου 1.5 τμχ
- μανιτάρια 1 κονσέρβα
- μπέϊκον 300 γρ
- κόκκινο κρασί 950 ml
- ζωμός βοδινού 750 ml
- αλεύρι 5 κσ
- ελαιόλαδο 120 ml
- βούτυρο 100 γρ
- δαφνόφυλλα 4 φύλλα
- θυμάρι 10 κλων
- σκόρδο 3 σκελ
- μαϊντανός 2 κσ
Το Αγριογούρουνο είναι για μένα το πιο νόστιμο κρέας για μαγειρευτό και η κλασική συνταγή α λα Μπουργκινιόν (Bourguignon) ,... Το Αγριογούρουνο είναι για μένα το πιο νόστιμο κρέας για μαγειρευτό και η κλασική συνταγή α λα Μπουργκινιόν (Bourguignon) , δηλαδή εκ Βουργουνδίας, η καλύτερη και πιο σίγουρη για να το αναδείξει στη γευστική μεγαλοσύνη του.
Μια συνταγή χωρίς θόρυβο από ετερόκλητες γεύσεις, που συχνά παρεισφρύουν σε φανταχτερές συνταγές, στο όνομα μιας κακώς εννοουμένης δημιουργικότητας, αλλά εντέλει αφαιρούν την δέουσα προσοχή απ’ το υπέροχο κρέας του αγριόχοιρου.
Είναι η συνταγή που κάνω πάντα όταν βρίσκω την σπάνια και πολύτιμη πρώτη ύλη του αγριογούρουνου και κάθε φορά αισθάνομαι ότι πετυχαίνει λίιιγο περισσότερο! Σηκώνει μεγάλο κρασί για συνοδεία και αποτελεί τον...
Μια συνταγή χωρίς θόρυβο από ετερόκλητες γεύσεις, που συχνά παρεισφρύουν σε φανταχτερές συνταγές, στο όνομα μιας κακώς εννοουμένης δημιουργικότητας, αλλά εντέλει αφαιρούν την δέουσα προσοχή απ’ το υπέροχο κρέας του αγριόχοιρου.
Είναι η συνταγή που κάνω πάντα όταν βρίσκω την σπάνια και πολύτιμη πρώτη ύλη του αγριογούρουνου και κάθε φορά αισθάνομαι ότι πετυχαίνει λίιιγο περισσότερο! Σηκώνει μεγάλο κρασί για συνοδεία και αποτελεί τον...
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr