190
Είναι η βασική κρέμα της Ζαχαροπλαστικής, εξ ου και το όνομά της. Και πού δεν τη χρησιμοποιούμε: στις Τούρτες, τις Πάστες Αμυγδάλου και το Μιλφέιγ, γεμίζουμε Τάρτες ή Ταρτάκια, Εκλέρ ή Κοκ και Τρίγωνα Πανοράματος! Την αρωματίζουμε κλασικά με βανίλια ή φλοίδα λεμονιού, μαστίχα Χίου ή ανθόνερο, όπως κάνουν στη Μέση Ανατολή. Τη συνδυάζουμε με φρέσκα φρούτα, καραμέλα, καβουρντισμένα αμύγδαλα και, βέβαια, σοκολάτα! Παλιότερα, όταν δεν υπήρχε η ευκολία του corn flour, χρησιμοποιούσαν το αλεύρι για να πήξει. Έπρεπε όμως να τη βράσουν αρκετά, για να μην μυρίζει το αλεύρι, οπότε γινόταν πολύ σφιχτή...
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com