282
Υλικά
- κορν φλάουρ 3 κσ
- ζάχαρη 1 κσ
- ροδόνερο 4 κγ
- σιρόπι 4 κσ
- ζάχαρη 4 κγ
Το μαχαλεπί είναι ένα δροσιστικό κι ελαφρύ γλυκό με βραστή κρέμα και τριανταφυλλένιο άρωμα που παρασκευάζεται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες στα μέρη που γίνεται χρήση του ροδόνερου όπως στην Κύπρο, τον Λίβανο, τη Συρία, την Τουρκία, την Αίγυπτο και το Μαρόκο. Το κυπριακό μαχαλεπί ετοιμάζεται με αραβοσιτάλευρο (νησιαστέ ή κόρν φλάουρ) ή με ρυζάλευρο, ζάχαρη, ροδόνερο (αλλιώς ροδόσταγμα) και σιρόπι τριαντάφυλλο.
Διάβασε τη συνταγή στο www.dailycious.gr