156
Υλικά
- καρπούζι 3.5 -
- ζάχαρη 130 γρ
- κορν φλάουρ 80 γρ
- γιασεμί 10 τμχ
- κουβερτούρα -
- φιστίκι Αιγίνης -
- γιασεμί -
Στα ιταλικά το καρπούζι λέγεται κοκόμερο - cocomero ή ανγκούρια - anguria (το... αγγούρι δεν λέγεται ... καρπούζι αλλά τσετριόλο!), το δε πεπόνι μελόνε - melone. Τώρα πως το "τζέλο ντι μελόνε" σημαίνει "ζελέ καρπουζιού", ε, αυτό μονο οι σικελοί μπορούν να το εξηγήσουν που λένε το καρπούζι - πεπόνι! Gelu di muluna στην σιτσιλίανικη διάλεκτο λοιπόν, είναι ενα απλό γλυκάκι με βασικό συστατικό τον χυμό καρπουζιού. Στην ουσία είναι ενα ζελέ, που παρασκευάζεται με τον χυμό του φρούτου, ζάχαρη και λίγο άμυλο, κάτι σαν την δικιά μας μουσταλευριά...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com