94
Υλικά
- λάχανο 0.5 τμχ
- κόκκινο λάχανο 0.5 τμχ
- κιμάς 600 γρ
- μπέϊκον 200 γρ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- ρύζι 200 γρ
- ελαιόλαδο 0.5 φλ
- ελαιόλαδο 0.67 κσ
- μαϊντανός 4 κσ
- αλάτι 1.33 κγ
- πιπέρι 0.5 κγ
- πάπρικα γλυκιά 1 κγ
- αυγά 2 τμχ
- λεμόνι 1 τμχ
- κορν φλάουρ 2 κσ
- λευκό κρασί 100 ml
- αλάτι -
- πιπέρι -
Ένα αγαπημένο φαγητό, καθημερινό αλλά και γιορτινό μια και στην οικογενειά μου συνηθίζουμε να "φιλοξενούμε" λαχανοντολμάδες με κιμά την τρίτη μέρα των Χριστουγέννων. Αν και δεν ξέρω πώς ξεκίνησε αυτή η συνήθεια οφείλω να ομολογήσω ότι έχει καταλήξει εθιμοτυπικό. Φαντάζομαι πώς εάν αλλάξει αυτή η συνήθεια θα με παραξενέψει και θα νιώσω ότι κάτι μου λείπει....
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com