88
Υλικά
- αγκινάρες 3 τμχ
- ρύζι καρολίνα 1 κούπα/ες
- κρεμμύδια 1 τμχ
- γλυκό κρασί 0.25 κούπα/ες
- ντομάτα 1 τμχ
- μάραθος 10 κλων
- φρέσκο κρεμμυδάκι 2 τμχ
- αλάτι 0.5 κγ
- μαύρο πιπέρι 0.5 κγ
- ελαιόλαδο 0.5 κούπα/ες
- χυμός λεμονιού 3 κσ
- ξύσμα λεμονιού 1 κγ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- αλάτι 1 κγ
- λεμόνι 1 τμχ
Σε επίσημη πρώτη παρουσίαση ένα νέο πιάτο, φύλλα αγκινάρας ντολμά, που φτιάχνεται με τα φύλλα του καρπού της αγκινάρας που αφαιρούμε και πετάμε, αφού βρώσιμη για μας είναι μόνο η καρδιά της αγκινάρας. Ανατρεπτική συνταγή για τις συνήθειες της Ελλάδας. Τα φύλλα δεν είναι μαλακά, ούτε τρώγονται μετά το βράσιμο. Όμως φτιάχνουν ένα νοστιμότατο ζωμό που δίνει γεύση στο ρύζι και βοηθούν το σερβίρισμα του.
Διάβασε τη συνταγή στο www.tastefull.gr