47
Προετοιμασία: 10΄, Μαγειρέμα: 1 ώραΥλικά:1 λάχανο κόκκινο (περίπου 1 κιλό)250 ml κόκκινο φρέσκο κρασί (Ριόχα ισπανικό ή Νεμέα ή Ξινόμαυρο)4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο75 γρ. σταφίδες ξανθές75 γρ. κουκουνάρια καβουρντισμένααλάτι, πιπέριΜουλιάζουμε τις σταφίδες στο κρασί. Κόβουμε το λάχανο σε λωρίδες και το πλένουμε. Το τσιγαρίζουμε για 30 δευτερόλεπτα με το λάδι σε βαριά κατσαρόλα. Σβήνουμε με το κρασί και τις σταφίδες.Προσθέτουμε τα κουκουνάρια, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο κρασί ή νερό. Μπορούμε να προσθέσουμε 1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο τσιγάρισμα
Διάβασε τη συνταγή στο meletw-syntages.blogspot.com