76
Υλικά
- τσακώνικες μελιτζάνες 2 τμχ
- νεροκρέμμυδο 0.5 τμχ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- πιπεριές κόκκινες 2 τμχ
- ντομάτα 4 τμχ
- κάππαρη 3 κσ
- κουκουνάρι 2 κσ
- βασιλικός -
- ελαιόλαδο -
- ζάχαρη 3 κσ
- αλάτι -
Η καπονατα ειναι ισως η χαρακτηριστικοτερη παραδοσιακη συνταγη της Σικελιας. Μεσα σε αυτο το απλο και νοστιμο πιατο ειναι συγκεντρωμενη, κατα καποιον τροπο, ολη η πονεμενη ιστορια του νησιου : το περασμα των σαρακηνων, που εφερνα μαζι τους τις μελιτζανες, που συνδυαζονται με την γλυκοξινη σαλτσα, περσικης καταγωγης, που εφτασε στην Σικελια με τους αραβες, που και αυτοι με την σειρα τους την "επισκεφτηκαν". Η καπονατα αποτελειται βασικα απο τηγανητες μελιτζανες συνδυασμενες με γλυκοξινη σαλτσα, ντοματες, σελινο, κρεμμυδι, ελιες και καππαρη. Υπαρχουν παρα πολλες παραλλαγες της, επισημως εχουν καταμετρηθει 37! Το ονομα αλλαζει ελαφρα απο περιοχη σε περιοχη, αναλογα και με τα υλικα που χρησιμοποιουνται. Μπορει να την συναντησετε με προσθηκη πατατας ή με κολοκυθακια. ...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com