160
Υλικά
- πιπεριές κόκκινες 1 -
- πιπεριές κίτρινες 1 -
- μελιτζάνες 1 τμχ
- κολοκύθια 2 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- βασιλικός -
Από τις συνταγές που πολύ μού αρέσουν, γιατί τα έχουν σχεδόν όλα: φρεσκάδα, γεύση σε στρώσεις που συνδυάζει το αλμυρό με το ελαφρώς γλυκό (από τα κρεμμύδια με τις σταφίδες), έντονο χρώμα και άποψη που δημιουργεί επιθυμία. Ως πρώτο πιάτο και σχετικά λάιτ, η μεσογειακή τερίν με τα ψητά λαχανικά είναι μια μάλλον εντυπωσιακή εισαγωγή για να ακολουθήσει οποιασδήποτε κατηγορίας κύριο. Επειδή δε σερβίρεται κρύα, μπορεί να γίνει και δύο μέρες νωρίτερα και να μείνει μέσα στη φόρμα, στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα την χρειαστείτε, κάτι που βολεύει εξαιρετικά αν την εντάξετε σε ένα πιο περίπλοκο μενού....
Διάβασε τη συνταγή στο www.pandespani.com