by admin

Κουνουπίδι γιαχνί με σάλτσα ντελμπιέ (αλευρολέμονο)

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Καθημερινό φαγάκι εποχής!
Αυτό το αλευρολέμονο το χρησιμοποιούμε και σε άλλα
παραδοσιακά λαδερά φαγητά (όπως τα αγκιναροκούκια) , στην ψαρόσουπα της 25ης Μαρτίου αφού πρέπει να είναι
νηστίσιμη (χωρίς αυγά), αλλά και στον βραστό παστό μπακαλιάρο. Μέχρι πρόσφατα νόμιζα ότι η λέξη έχει γαλλική
προέλευση. Προ καιρού όμως, διαβάζοντας ένα άρθρο για τον κουραμπιέ στο
αγαπημένο μου ιστολόγιο  «Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία» , είδα σε ένα από τα σχόλια ότι και οι Τούρκοι έχουν
παρόμοια λέξη για το δέσιμο της σάλτσας , τη λέξη terbiye. 
Ψάχνοντας λοιπόν στο μαγικό google, βρήκα  τούρκικες συνταγές με παρόμοιες σάλτσες 
, με σάλτσες που περιέχουν αλεύρι και λεμόνι αλλά και αυγό τις
περισσότερες φορές. Η λέξη λοιπόν έχει μάλλον τούρκικη προέλευση. Αυτό εξάλλου
το έχουμε δει να..
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com
Κατηγορία: Λαχανικά
Περισσότερες συνταγές: κουνουπίδι γιαχνί, ντελμπιέ

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το cretangastronomy.blogspot.com