114
Καθημερινό φαγάκι εποχής!
Αυτό το αλευρολέμονο το χρησιμοποιούμε και σε άλλα
παραδοσιακά λαδερά φαγητά (όπως τα αγκιναροκούκια) , στην ψαρόσουπα της 25ης Μαρτίου αφού πρέπει να είναι
νηστίσιμη (χωρίς αυγά), αλλά και στον βραστό παστό μπακαλιάρο. Μέχρι πρόσφατα νόμιζα ότι η λέξη έχει γαλλική
προέλευση. Προ καιρού όμως, διαβάζοντας ένα άρθρο για τον κουραμπιέ στο
αγαπημένο μου ιστολόγιο «Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία» , είδα σε ένα από τα σχόλια ότι και οι Τούρκοι έχουν
παρόμοια λέξη για το δέσιμο της σάλτσας , τη λέξη terbiye.
Ψάχνοντας λοιπόν στο μαγικό google, βρήκα τούρκικες συνταγές με παρόμοιες σάλτσες
, με σάλτσες που περιέχουν αλεύρι και λεμόνι αλλά και αυγό τις
περισσότερες φορές. Η λέξη λοιπόν έχει μάλλον τούρκικη προέλευση. Αυτό εξάλλου
το έχουμε δει να..
Αυτό το αλευρολέμονο το χρησιμοποιούμε και σε άλλα
παραδοσιακά λαδερά φαγητά (όπως τα αγκιναροκούκια) , στην ψαρόσουπα της 25ης Μαρτίου αφού πρέπει να είναι
νηστίσιμη (χωρίς αυγά), αλλά και στον βραστό παστό μπακαλιάρο. Μέχρι πρόσφατα νόμιζα ότι η λέξη έχει γαλλική
προέλευση. Προ καιρού όμως, διαβάζοντας ένα άρθρο για τον κουραμπιέ στο
αγαπημένο μου ιστολόγιο «Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία» , είδα σε ένα από τα σχόλια ότι και οι Τούρκοι έχουν
παρόμοια λέξη για το δέσιμο της σάλτσας , τη λέξη terbiye.
Ψάχνοντας λοιπόν στο μαγικό google, βρήκα τούρκικες συνταγές με παρόμοιες σάλτσες
, με σάλτσες που περιέχουν αλεύρι και λεμόνι αλλά και αυγό τις
περισσότερες φορές. Η λέξη λοιπόν έχει μάλλον τούρκικη προέλευση. Αυτό εξάλλου
το έχουμε δει να..
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com