119
Υλικά
- κιμάς χοιρινός 300 γρ
- κιμάς μοσχαρίσιος 300 γρ
- χωριάτικα λουκάνικα 1 τμχ
- ρύζι καρολίνα 1.5 φλ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- βούτυρο 1 κσ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σέλινο 1 φλ
- μαϊντανός 0.25 ματσ.
- πάπρικα γλυκιά 1 κγ
- πιπέρι 1 κγ
- κύμινο 1 κγ
- αλάτι 1.5 κγ
- λάχανο 1 τμχ
- ζωμός κρέατος 2 φλ
- ελαιόλαδο 6 κσ
- πιπέρι -
- αλάτι -
- γκούντα 1 φλ
Εδώ και πολύ καιρό θέλω να φτιάξω λαχανοντολμάδες, αλλά η μεγάλη πίεση χρόνου με κάνει να το αναβάλλω, γιατί όπως και να το κάνουμε, η προετοιμασία τους θέλει τον χρόνο της. Ετσι αποφάσισα να φτιάξω τον "τεμπέλικο" αποδομημένο λαχανοντολμά στο ταψί, δηλαδή λάχανο επάνω, λάχανο κάτω και ενδιάμεσα την γέμιση, που βέβαια δεν υπολείπεται σε νοστιμιά. Είναι η πρώτη φορά που επιχειρώ να φτιάξω αυτήν την συνταγή. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ γευστικό και οι δοκιμαστές μου έμειναν πολύ ικανοποιημένοι! Συνήθως οι λαχνοντολμάδες συνοδεύονται απο σάλτσα αυγολέμονο, αλλά καθώς δεν το συμπαθούμε ιδιαίτερα, το παρέλειψα...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com