Μαλαχτό σφουγγάτο, μια εύκολη, νόστιμη και μυρωδάτη κρητική ομελέτα

Καταχωρήθηκε στις 05/07/12

6 Ψήφοι Ψήφισε

Η κυρία Αγγελικώ ήταν μια γειτόνισσα της μάνας μου πριν από μισό αιώνα περίπου, όταν λόγω της δουλειάς του πατέρα μου έζησε για λίγα χρόνια σε ένα κεφαλοχώρι της Μεσαράς. Από την κυρά Αγγελικώ λοιπόν, πολύ νοικοκυρά κατά την όχι και τόσο επιεική σ' αυτά τα θέματα μητέρα μου, είναι παρμένη τούτη δω η παραδοσιακή συνταγή του μαλαχτού σφουγγάτου. Ο τρόπος συνηθίζεται και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, και μάλιστα προσφέρεται για αξιοποίηση-ανακύκλωση πατατών που μένουν από λαδερά ή ψητά φαγητά.Η κυρά Αγγελικώ όμως έκανε το σφουγγάτο αυτό αποκλειστικά με βραστές πατάτες γιατί δεν ήθελε να καλύπτεται η μυρωδιά του αβάρσαμου (δυόσμου) και του μαϊντανού από άλλες....

Διάβασε τη συνταγή στο https://cretangastronomy.blogspot.com

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις



Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!