94
Υλικά
Το φαγητό αυτό το λέμε μεσσαρίτικο. Προφανώς είναι σπεσιαλιτέ που συνηθιζόταν στα χωριά της Μεσσαράς πριν διαδοθεί στα υπόλοιπα χωριά μας. Βλέπετε ο μουσακάς ήταν πιάτο κυρίως της αστικής κουζίνας στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Στην ύπαιθρο οι νοικοκυρές έφτιαχναν πιο απλά πιάτα. Αν και ο συνδυασμός των υλικών είναι πολύ συνηθισμένος, η προσθήκη του τυριού μέσα στη σάλτσα, του δίνει μια γευστική διαφορά που του αλλάζει τελικά και το όνομα!...
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com