67
Υλικά
- μελιτζάνες 2 τμχ
- κιμάς μοσχαρίσιος 240 γρ
- ελαιόλαδο 5 κσ
- κρεμμύδια 0.5 τμχ
- ντομάτα 400 γρ
- παρμεζάνα 2 κσ
- κεφαλοτύρι 2 κσ
- φρυγανιά 2 κσ
- λευκό κρασί 0.25 φλ
- βούτυρο 25 γρ
- αλεύρι 25 γρ
- γάλα 250 γρ
Μελιτζάνες παπουτσάκια, γεμιστές με κιμά και μπεσαμέλ, ένα κλασσικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας. Ένα νόστιμο και γευστικό κυρίως πιάτο, το οποίο ετοιμάζουμε συνήθως τηγανίζοντας τις μελιτζάνες. Εγώ, όμως, τις έψησα στο γκριλ αφού τις βούρτσισα με λίγο ελαιόλαδο. Με τον τρόπο αυτό οι μελιτζάνες παπουτσάκια γίνονται ελαφρύτερες, αλλά όχι λιγότερο γευστικές.
Διάβασε τη συνταγή στο sintagesninas.altervista.org