Μελιτζάνες Παπουτσάκια με Μπεσαμέλ

Καταχωρήθηκε στις 30/10/13

2 Ψήφοι Ψήφισε

Η Μπεσαμέλ είναι μια κρεμώδης σάλτσα που χρησιμοποιείται σε μεγάλη ποικιλία φαγητών του φούρνου. Έχει ως βάση το γάλα, το αλεύρι (ή το corn flour) και το βούτυρο. Συνήθως αρωματίζεται με μοσχοκάρυδο ή κανέλα και εμπλουτίζεται η υφή της με αυγά και τριμμένο τυρί.Στην Ελληνική Κουζίνα πρωτοχρησιμοποιήθηκε από το διάσημο Έλληνα Σεφ Νικόλαο Τσελεμεντέ στις αρχές του 20ου αιώνα!Σύμφωνα με τον Κονιέ Ντρισκολίνι (Connier Driscollinni) η σάλτσα Μπεσαμέλ ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του μαρκησίου Λουί ντε Μπεσαμέλ, ο οποίος κατ' ουσίαν τελειοποίησε μια παρόμοια παλαιότερη σάλτσα, γνωστή ως βελουτέ!

Διάβασε τη συνταγή στο https://helengrblog.blogspot.com

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις



Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!